5.12.10

«Αν κλείσουν οι πισίνες, θα σβήσει η ελληνική κολύμβηση»

Την ώρα που το Εθνικό κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει ξανά πρόβλημα με την παροχή φυσικού αερίου, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο τα προβλήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα πάλι.

Κι αυτό γιατί το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί εκεί το διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «Αλεξάνδρεια».

Αυτή θα είναι η 18η φορά που θα πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο μίτινγκ και για το λόγο αυτό μίλησε στο επίσημο σάιτ της ΚΟΕ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Χρυσάφης Βαγγελακάκης.

Αρχικά, ο κ. Βαγγελακάκης αναφέρθηκε στο αγωνιστικό κομμάτι της διοργάνωσης λέγοντας τα εξής: «Με τη διεξαγωγή των «Αλεξάνδρειων», ξεκινά η αγωνιστική σεζόν στην κολύμβηση στην 50άρα πισίνα. Πρόκειται για ένα ιστορικό μίτινγκ για την κολύμβηση και την πόλη της Θεσσαλονίκης, το οποίο από πολύ παλιά είχε απήχηση και στο εξωτερικό.

Η φετινή διοργάνωση, πλην των Ελλήνων πρωταθλητών και πρωταθλητριών, θα έχει μεγάλη συμμετοχή και ξένων κολυμβητών, σχεδόν 90, αρκετοί εκ των οποίων είναι από τη Γερμανία, γεγονός που ανεβάζει το επίπεδο του μίτινγκ και θα φέρει καλούς χρόνους. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο και να βοηθήσουμε τους αθλητές μας».


Ενώ, δεν παρέλειψε να επισημάνει και τη δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κολύμβηση, αν δεν λυθούν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν. «Δυστυχώς όμως το μίτινγκ θα γίνει υπό τη σκιά των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη με το Ναυταθλητικό Κέντρο. Στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης το Σάββατο θα γίνει μία διαμαρτυρία, μέσα σε αθλητικά πλαίσια φυσικά και θα στείλουμε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Πρέπει να βρεθεί λύση. Έχουμε κάνει τεράστια προσπάθεια να φέρουμε τα παιδιά κοντά μας, να κρατήσουμε τους αθλητές, να ανεβάσουμε το επίπεδο. Θα είναι κρίμα, ό,τι με κόπο χτίζουμε επί χρόνια, να το χάσουμε σε μια μέρα. Στο Ναυταθλητικό Κέντρο αθλούνται καθημερινά, από αθλητές μέχρι κοινό, σχεδόν 5 χιλιάδες άτομα. Πρέπει να εισακουστούμε, να μην επαναπαυτούμε, γιατί αν κλείσουν οι πισίνες, θα σβήσει η κολύμβηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.