13.10.10

Ο Mugabe βράβευσε την Coventry.

Η κορυφαία κολυμβήτρια της Ζιμπάμπουε, Kirsty Coventry, βραβεύθηκε σε μια ειδική τελετή από τον πρόεδρο της χώρας Robert Mugabe, λαμβάνοντας οικονομικό μπόνους 100.000 δολαρίων. 

Η Kirsty Coventry ήταν αυτή που κέρδισε και τα 4 μετάλλια της χώρας της, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Οι επιτυχίες που σημείωσε ήταν αυτές που έφεραν τη χώρα της στην 38η θέση του πίνακα των μεταλλίων. 

Τα χρήματα της δόθηκαν σε βαλίτσα που έφερε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ζιμπάμπουε. 

Η βράβευση της νεαρής κολυμβήτριας έλαβε χώρα σε μια εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση της χώρας. 

Στην τελετή ο πρόεδρος κ. Mugabe αποκάλεσε την Coventry, ως μια γνήσια «κόρη της Ζιμπάμπουε» και ένα «χρυσό κορίτσι». 

Να θυμίσουμε ότι για να πάρει το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο η 24άχρονη αθλήτρια συνέθλιψε το παγκόσμιο ρεκόρ. 

Αυτή ήταν μια πολύ σπάνια βράβευση σε λευκή γυναίκα, αλλά και οικονομική κίνηση για τα δεδομένα της χώρας, όπως αναφέρει στο BBC, ο ανταποκριτής του στην κοντινή Νότιο Αφρική, Jonah Fisher. 

Ευτυχώς που η βαλίτσα είχε δολάρια και όχι το τοπικό νόμισμα μια και ο πληθωρισμός στην Ζιμπάμπουε έχει φτάσει να τρέχει στο 11,000,000% (τέτοια βλέπει και καμαρώνει ο Αλογοσκούφης…). 

Την στιγμή που έδινε το ρευστό στην κολυμβήτρια ο κ. Mugabe είπε: "Τα κατάφερες πολύ καλά, κόρη της Ζιμπάμπουε». 

Και συμπλήρωσε: «Σου ευχόμαστε να είσαι καλά στη ζωή σου. Να την εγκωμιάζεται. Είναι το χρυσό κορίτσι μας. Να την προσέχετε». 

Όπως προαναφέραμε αυτή ήταν μια πολύ σπάνια κίνηση για λευκή γυναίκα από την συγκεκριμένη χώρα, αφού τα τελευταία 10 χρόνια ο κ. Mugabe προσπαθεί να επανακτήσει την ιδιοκτησία στις φάρμες των λευκών, αντιμαχόμενος συνεχώς τις διάφορες θέσεις της Μ. Βρετανίας και της Δύσης. 

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο πρόεδρος της χώρας έδωσε $10,000 σε άλλους φιναλίστ των Ολυμπιακών Αγώνων, όπως και $2,000 σε όσους πήραν μέρος στο Πεκίνο, δίχως να διακριθούν. 

Η 24άχρονη κολυμβήτρια, που εκτός από το χρυσό κέρδισε και άλλα τρία αργυρά μετάλλια, αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της, στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Σαββατοκύριακο, μετά από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην γενέτειρα της. 

Τέλος, ο κ. Mugabe είχε δώσει στην Coventry $50,000 και ένα διπλωματικό διαβατήριο, μετά τους Αγώνες της Αθήνας το 2004, όπου είχε κερδίσει 1 χρυσό, 1 αργυρό και 1 χάλκινο μετάλλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.