4.10.10

"Και πάλι όπως το 2004"

Την ελπίδα ότι η ελληνική κολύμβηση θα καταφέρει να επιστρέψει στο δρόμο των διακρίσεων εξέφρασε ο Βόικο Ράτσε, ο οποίος από την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε στο επιτελείο των ομοσπονδιακών προπονητών, ως συνεργαζόμενος. 

"Η πρωτοβουλία της ΚΟΕ να επιστρέψει στο μοντέλο λειτουργίας της περιόδου 2004 θεωρώ πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύω πως η επαναλειτουργία των κλιμακίων της εθνικής ομάδας, όπως ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, θα ανεβάσει το άθλημα και θα το επαναφέρει στο δρόμο των διακρίσεων", τόνισε ο Σέρβος τεχνικός, που στο παρελθόν καθοδηγούσε μία από τις κορυφαίες μορφές της ελληνικής κολύμβησης, τη Νέρι Νιαγκουάρα, και εδώ και λίγο καιρό έχει αναλάβει τον Γιάννη Καλάργαρη.

"Η ελληνική κολύμβηση διαθέτει μερικούς σπουδαίους και αρκετούς ταλαντούχους κολυμβητές. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναδείξουμε μια νέα γενιά αθλητών. Γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να δουλέψουμε και πάλι όπως την περίοδο του 2004. Με εξαίρεση την ανοικτή θάλασσα, που εντυπωσιάζει τα τελευταία χρόνια και φέρνει συνεχώς σπουδαίες διακρίσεις και επιτυχίες, η κολύμβηση έχει πάει λίγο πίσω. 

Το διάστημα 2004-2008 είχαμε αρκετά μετάλλια και πολλούς τελικούς σε κορυφαίες διοργανώσεις, μετά μείναμε λίγο πίσω. Χρειάζεται η ενίσχυση, η βοήθεια και η υποστήριξη της Πολιτείας. Αυτό που "σκοτώνει" τα παιδιά είναι η έλλειψη κινήτρων. Τα πράγματα είναι δύσκολα και κάτι θα πρέπει να αλλάξει", πρόσθεσε ο Ράτσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.