19.11.10

Ικανοποίηση για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης

Μετά τη διεξαγωγή των χειμερινών αγώνων κολύμβησης κατηγοριών που διεξήχθησαν στο ΟΑΚΑ και στο Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης, ο τεχνικός σύμβουλος του αθλήματος Χριστόδουλος Χούμας, αναφέρθηκε στις επιδόσεις των αθλητών μας καθώς και στο τι μπορεί να γίνει για να βοηθηθούν οι μικρές ηλικίες. 

Δήλωσε χαρακτηριστικά: 

«Με το καλημέρα των αγώνων είχαμε την επίτευξη ορίων από 9 αθλητές-τριες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων το καλοκαίρι στην Πράγα και είμαστε σίγουροι ότι ο αριθμός αυτός στο μέλλον θα αυξηθεί και άλλο. Να σημειωθεί ότι τα όρια πρόκρισης που έχουμε θεσπίσει, αποτελούν χρόνους τελικών των προηγούμενων διοργανώσεων. Το γεγονός ότι ήδη 9 παιδιά τα κατάφεραν, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό και δείχνει ότι υπάρχει μια νέα γενιά κολυμβητών στους οποίους μπορούμε να ελπίζουμε. Πέρα όμως από τα ευχάριστα νέα, στους αγώνες διαπιστώθηκαν και κάποια ανησυχητικά φαινόμενα, απόρροια της αλλαγής των κινήτρων από την πολιτεία. Των κινήτρων όχι τόσο στα πριμ σε επίπεδο χρημάτων, όσο στις πριμοδοτήσεις των αθλητών-τριών για την εισαγωγή τους στις ανώτερες και ανώτατες σχολές. Διαπιστώθηκε λοιπόν η απουσία αρκετών κολυμβητών και η μείωση των συμμετοχών. Αυτό είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη των υπευθύνων, προκειμένου να διορθώσουν κάπως την κατάσταση, για την ανάπτυξη του αθλητισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.