7.9.10

Επέστρεψε με χάλκινο ο Δρυμωνάκος


Με ένα χάλκινο μετάλλιο πανηγύρισε ο Γιάννης Δρυμωνάκος την επιστροφή του στην ελίτ της ευρωπαϊκής κολύμβησης, ύστερα από τον διετή αποκλεισμό του λόγω ντόπινγκ. Ο 26χρονος πρωταθλητής ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 200μ. πεταλούδας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης (1.57.10) χάρη σε ένα τρομερό σπριντ στα τελευταία 50 μέτρα, με το οποίο άφησε πίσω του τον Αυστριακό Τζούκιτς (1:57.71).
Το χρυσό μετάλλιο πήγε για τρίτη συνεχόμενη φορά στα χέρια του άπιαστου Πολωνού, Πάβελ Κορζενιόφσκι (1.55.00), ενώ δεύτερος ήταν ο Ρώσος Νικολάι Σκβόρτσοφ (1.56.13). Στην πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ο Στέφανος Δημητριάδης πήρε την όγδοη θέση (1.59.70).
Κατά τα άλλα, απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της Αγγελικής Εξάρχου. Τα 200μ. πρόσθιου ήταν ένα από τα ισχυρά «χαρτιά» της Εθνικής μας ομάδας για διάκριση στο «Αλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης, ωστόσο η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού ήταν τρία δευτερόλεπτα πιο αργή σε σχέση με την καλύτερη φετινή της επίδοση, με αποτέλεσμα να μη φτάσει ούτε μέχρι τα ημιτελικά. Συγκεκριμένα, η Εξάρχου εμφανίστηκε στο Ευρωπαϊκό με 2.30.40, όμως στα προκριματικά τερμάτισε σε 2.33.75, χρόνος που την άφησε στη 18η θέση.
Αντιθέτως, τα μαντάτα του αποκλεισμού του Γιάννη Καλάργαρη και του Απόστολου Τσαγκαράκη στα προκριματικά των 100 μ. ελεύθερου ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενα. Ο πρώτος «έγραψε» 50.49 και πήρε την 34η θέση, ενώ ο δεύτερος 51.27 και ήταν 48ος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.