20.9.10

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ στην συνέντευξή του στην NOVA

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, φιλοξενήθηκε προ ολίγου στην εκπομπή "Τάδε εφη" του δημοσιογράφου Λάμπη Ταγματάρχη στην τηλεόραση της NOVA. Ο κ. Διαθεσόπουλος απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, τοποθετήθηκε σε διάφορα θέματα που έχουν σχέση με την δομή, το μέλλον και τις επιτυχίες της ΚΟΕ.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες επιτυχίες των αθλημάτων της Ομοσπονδίας, ο κ. Διαθεσόπουλος υποστήριξε: "Τα 43 μετάλια σε παγκόσμιες και ευρωπαϊκές επιτυχίες μαρτυρούν το έργο της ΚΟΕ. Εκφράζουν το παρόν, αλλά και το μέλλον των 6 αθλήμάτων. Ενα μέλλον που προδιαγράφεται λαμπρό. Η παράδοση που έχουμε δημιουργήσει θα συνεχισθεί για πολλά χρόνια ακόμη. Θα δώσουμε το παρόν όχι μόνο στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, αλλά και σε όσες Ολυμπιάδες ακολουθήσουν".
Η πρόσφατη επιτυχία της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των γυναικών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, ήταν επίσης ένα θέμα αναφοράς στην απογευματινή εκπομπή. " Το αργυρό μετάλιο ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τα υπέροχα αυτά κορίτσια που θυσιάσαν την προσωπική τους ζωή, υποβλήθηκαν σε τρομερές θυσίες για να μας κάνουν υπερήφανους. Επειδή πολλοί πιστεύουν ότι έγιναν πλούσιες απο αυτή την επιτυχία, σας τονίζω ότι χρήματα δεν υπάρχουν στα δικά μας αθλήματα. Κανείς και καμιά δεν πλουτίζει. Ξέρετε ότι περίπου 20 άτομα αυτής της ομάδας, αθλήτριες, προπονητές, γιατροί και συνεργάτες, μοιράσθηκαν μόλις 140.000 ευρώ; Αυτή είναι η υλική ανταμοιβή τους".
Ο κ. Διαθεσόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο κοινωνικό έργο της ΚΟΕ και στα πενιχρά μέσα που διαθέτει για να επιτελεί το σπουδαίο ρόλο της. "Η Ομοσπονδία μας υπηρετεί έξι αθλήματα, 5 ολυμπιακά και την τεχνική κμολύμβηση. Πάνω απο 500 σωματεία, περισσότεροι απο 120.000 αθλητές και αθλήτριες, 18 Εθνικές ομάδες, 72 μισθοί κάθε μήνα. Πέρσι πήραμε 7,5 εκατομμύρια σαν προυπολογισμό, εφέτος μόλις 5,1 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια. Διοργανώσαμε όλους τους αγώνες, με σύνεση, με οικονομία, σεβόμενοι τις σημερινές δύσκολες συνθήκες της ελληνικής κοινωνίας. Τα χρήματα δεν μας φθάνουν. Δεν είναι δίκαιο με τέτοιες επιτυχίες και τόσο σπουδαίο έργο και να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση. Θα συμπληρώσω επίσης ότι εφέτος είχαμε μια μεγάλη απώλεια απο την προολυμπιακή προετοιμασία, αφού δεν πήραμε τίποτα για το 2010. Ολα αυτά λίγους μήνες πριν την Ολυμπιάδα του Λονδίνου".
Ο πρόεδρος της ΚΟΕ ρωτήθηκε και για την μάστιγα του ντόπινγκ. "Εχουμε κυνηγήσει το ντοπινγκ όσο λίγοι και φυσικά κυνηγηθήκαμε για αυτή την στάση, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, ο Δημήτρης Σαρακατσάνης. Τα κρούσματα όμως στον χώρο μας είναι περιορισμένα. Ελάχιστα".
Η βία ήταν ένα άλλο θέμα συζήτησης και ο πρόεδρος της ΚΟΕ υποστήριξε: "Οταν σε κάποια άλλα αθλήματα οι τελικοί δεν έγιναν λόγω επεισοδίων, όταν οι καταστροφές εκεί ήταν ανυπολόγιστες, εμείς διεξαγάγαμε αναίμακτα φαιναλ-φορ. Τα καταφέραμε γιατί συνεργασθήκαμε  με τις αρχές, δουλέψαμε σκληρά για την αποφυγή επεισοδίων και πετύχαμε. Στην πισίνα δεν υπάρχει βία. Μόνο στο πόλο έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα βίας απο άτομα που προέρχονται απο τις γνωστές ποδοσφαιρικές θύρες"
Τέλος ο κ. Διαθεσόπουλος για μια ακόμη φορά τοποθετήθηκε στο θέμα της έλλειψης κινήτρων στους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες. "Δώστε ένα κίνητρο σε αυτούς που μας κάνουν εθνικά υπερήφανους. Αυτό είναι το μήνυμα που προσπαθώ να περάσω στους ιθύνοντες του ελληνικού αθλητισμού, αλλά εις μάτην. Λυπάμαι και θλίβομαι. Είμαι απογοητευμένος. Συνέχεια συναντώ άρνηση και καχυποψία. Προσπαθούν να κόψουν απο τον αθλητισμό, απο την μοναδική δραστηριότητα της Ελλάδας που μας κάνει υπερήφανους στα δύσκολα αυτά χρόνια". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ύφος του κάθε μηνύματος οφείλει να γράφεται σε κόσμια πλαίσια χωρίς προσβολές, ειρωνείες και προκλήσεις προς τα μέλη και προς τους επισκεπτες του site αυτου.